Değerler Eğitimi Projesi

Haz

Etik haftası kapsamında topşantı yaptık ve yapacağımız etkinlikleri kararlaştırdık. Etik konusunda videoları EBA'ya yükledik ve öğrencilerimizin bu videoları BT sınıfında EBA üzerinden izlemelerini sağladık. Ayrıca öğrencilerimiz etik panosu hazırladı.

Demokrasi ve insan hakları gününü gerçekleştirdiğimiz bir programla kutladık. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması, insan hakları sözleşmesinin okunması, şiirlerin okunması, pankart gösterimi ve pano hazırlanması etkinlikleri ile kutlama gerçekleştirildi. Faaliyetleri hazırlayan ve sunan öğretmenlerimiz Aslı ÇABUK'a, Ömer ÇAKMAKÇI'ya ve öğrenilerimize teşekkür ederiz.

Öğretmenlerimiz Mehmet Fırat DEMİRTAŞ ve Sezer KARATEKE'nin çalışmalarıyla Adalet değeri etkinlikleri yapıldı. Adalet panosu, Adaletle ilgili EBA'dan video gönderimi ve seyredilmesi, adalet ile ilgili anket çalışması etkinlikleri yapıldı. Öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Öğretmenimiz Sezer KARATEKE öğrencilerimizle birlikte şubat ayı değeri olan sabır değeri üzerine etkilnikler yaptı. Öğrencilerimizden Fatma Rabia BAHŞİDEN ve Buse KARACANLI'nın katkılarıyla SABIR panosu oluşturuldu. 5,6 ve 7. sınıf öğrencilerimize okulumuz çok amaçlı salonunda sabır ve azim değerleri ile ilgili video seyrettirildi. Sabır ile ilgili konuşmalar yapıldı. 8. sınıf öğrencilerimize aynı videolar EBA üzerinden gönderildi ve öğrencilerimizin izlemesi sağlandı.  Devamında 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerimize sabır konulu çalıma kağıtları verildi. Öğrencilerimiz hafta sonu bu çalışma kağıtlarını yaptılar. Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Öğretmenimiz Mehmet Fırat DEMİRTAŞ ve öğrencileri Adalet değeri ile ilgili anlamlı çalışmalar yaptılar. Öğrencilerimiz adalet panosu hazırladılar. Öğretmenimiz EBA üzerinden adalet konulu videolar gönderdi ve böylece tüm öğrencilerimiz bu videoları bilişim sınıfında seyretti. Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Dünya insan hakları gününü, çok amaçlı salonda yaptığımız bir programla kutladık. İnsan haklarına yönelik pano hazırladık.

Emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenimiz Asiye YAPINTI'ya teşekkür ederiz.

Değerler eğitimi kapsamında öğretmenlerimizden Sezer KARATEKE, tüm okul öğrencilerimizi, sınıf sınıf okulumuz çok amaçlı salonuna topladı. Sayısal ve sosyal bilimlerde, sanat ve spor alanlarında, çalışarak üstün başarılar elde etmiş ve tarihe adını yazdırmış şahsiyetlerin hayatlarının ve başarılarının anlatıldığı videoları seyrettirdi.

Öğrencilerimiz bu etkinlikle Fuat SEZGİN, Aziz SANCAR, Oktay SİNANOĞLU, El Cezeri, Takiyüddin, Hulusi BEHÇET, Vecihi HÜRKUŞ gibi bilim ve teknoloji insanlarının, Okay TEMİZ, Ara GÜLER, Barış MANÇO gibi sanat insanlarının ve Naim SÜLEYMANOĞLU, Semih SAYGINER, Tanju ÇOLAK, Kenan SOFUOĞLU, Hamza YERLİKAYA gibi spor insanlarının hayatlarını tanıdılar, başarılarına ve çalışkanlıklarına şahit oldular.

Ayrıca öğretmenimiz, 7/B sınıfı öğrencilerimizden Ali BODUREL ve Gülizar SAYINTÜRK ile birlikte "ÇALIŞKANLIK" panosu hazırladılar. Panoda geçmişte ve günümüzde çeşitli alanlarda, çalışarak başarılar elde etmiş şahsiyetleri, karınca ve arı sembolleriyle birlikte tanıttılar, başarılarını sundular.

Öğrencilerimiz, ingilizce öğretmenimiz Mehmet Fırat DEMİRTAŞ öncülüğünde şubat ayı içerisinde değerler eğitimi kapsamında, sabır değeri ile alakalı çeşitli etkinlikler yaptılar. 5. sınıflar "sabreden derviş" etkinliği yaptılar. 6. sınıflar sabır temalı video ve sunuları seyrettiler. 8. sınıflar da sabır temalı panoyu hazırladılar. öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Okulumuzda "Eğitimde Değerler Eğitimi Programı" kapsamında "Saygı" temalı etkinlikler düzenlendi. "Saygı" hakkında videolar izlendikten sonra "Saygı nasıl olmalı? Kimlere, nelere saygı göstermeliyiz? Neden saygı göstermeliyiz?" konulu tartışma yapıldı. Öğrencilerin düşünceleri not alınarak bunlardan pano oluşturuldu. Etkinlikleri düzenleyen türkçe öğretmenimiz Sadullah ÇATAK ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz.

Öğretmenlerimizden Atiye PALVAN öncülüğünde, öğrencilerimiz ADALET değerine dair düşündüklerini, yaşadıklarını yazarak Adalet Panosu oluşturdular. Öğretmenimize ve öğrencilerimize bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Öğretmenlerimizden Türkan ÇETİN, değerler eğitimi kapsamında özgüven değeri etkinliği yaptı. Okulumuz konferans salonunda öğrencilerimiz sahneye çıktılar ve arkadaşlarına hitaben fıkralar anlattılar. Böylelikle özgüvenlerini pekiştirmiş oldular. Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Öğretmenlerimizden Gülnur TOPRAK, öğrencileriyle birlikte sorumluluk değeri etkinlikleri yaptı. Çeşitli konulardaki sorumluluklarımıza dair öğrencilerimizle röportajlar yapıldı. Sorumluluk değeri bu etkinlikle pekiştirildi. Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Tem

Öğretmenlerimiz Handan SAĞIR ve Aynur AYDEMİR öğrencileriyle birlikte hazırladıkları etkinliklerle yardımseverlik ve çalışkanlık değerlerini işlediler. Yardımseverlikle ilgili kısa film ve çalışkanlıkla ilgili tiyatro gösterimi yapıldı. Kısa filmde ve tiyatroda oyunculuk yapan tüm öğrencilerimize ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Rehber öğretmenimiz Nermin ALTINAY ve öğrencilerimiz Gülçin OVAT, Yaşar ŞİŞMAN, Bilal ONACA tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi ile, İlçe bünyesinde gerçekleştirilen "BİRAZ BİZDEN BİRAZ SİZDEN" isimli velilere hitaben yapılan değerler eğitimi programında empati değeri işlendi. Velilere ve Kale halkına hitaben gerçekleştirilen programda ilçemizde görev yapan her bir rehber öğretmen çeşitli değerleri misafirlere aktardılar. Programa okulumuzu temsilen katılan öğretmen ve öğrencilerimize, değerler eğitimi adına verdikleri bu katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca programı planlayan, düzenleyen Şube Müdürü Ersal Ersin AVCI´ya da teşekkür ediyoruz.

Öğretmenimiz Handan SAĞIR yönetiminde; öğrencilerimiz, savurganlık üzerine münazara yaptılar.