E TWİNNİNG PROJELERİMİZ

Eyl

Görsel sanatlar öğretmenimiz Pınar SEZGİN'in öğrencileriyle birlikte geçen sene yürüttüğü "Gelenekten Geleceğe Sanat" projesi kalite etiketi layık görüldü. Kalite etiketi belgelerini, projeye büyük katkıda bulunan öğrencilerimize takdim ettik. Bu güzel çalışma ve başarı için öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Görsel sanatlar öğretmenimiz Pınar SEZGİN ve öğrencilerimiz resim sergisi yaptılar. Birbirinden güzel resimlerin sergilendiği sergide, ziyaretçilere geleneksel resim sanatları ile alakalaı bilgilerin olduğu broşür dağıtıldı.

Görsel sanatlar öğretmenimiz Pınar SEZGİN tarafından yürütülen eTwinning projemizde, proje ortağımız olan okulda resimlerimiz sergilendi. Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Projemizi detaylı bir şekilde tanıtıan ve geleneksel sanatlarımızı anlatan broşürümüzü proje yürütücüsü öğretmenimiz Pınar SEZGİN hazırladı. Öğretmenimiz Sezer KARATEKE broşür baskı işlemlerini tamamlayacak ve broşürleri, sergi esnasında misafirlerimize dağıtacağız.

Broşürleri incelemek için lütfen haberimize tıklayınız.

Proje paydaşı okullar proje için logo ve afiş hazırladılar. proje yürütücüsü öğretmenimiz Pınar SEZGİN logo ve afişlerin yer aldığı bir anket hazırladı. Anket linki çeşitli platformlarda paylaşıldı.

Biz de Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Sezer KARATEKE'nin organize etmesiyle öğrencilerimize anketi doldurttuk.

Öğretmenlerimize bu çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Projemizin etkinlikleri kapsamında yer alan sergi çalışmaları, görsel sanatlar öğretmenimiz ve öğrencilerimiz tarafından hızla devam ediyor. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize bu güzel ve anlamlı çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Görsel sanatlar öğretmenimizin kuruculuğunu üstlendiği "gelenekten Geleceğe Sanat" isimli eTwinning projemizin hedefleri ve çalışma sürecini detaylı incelemek için haberimize tıklayın.

Proje Hakkında

Geleneksel Türk sanatının geçmişten günümüze evrilirken geçirdiği aşamaları ve kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak. Geleneksel sanatlarımızı geleceğe taşımak.

Proje Tanıtım Videosu İçin Tıklayınız.

Eyl

İngilizce öğretmenimiz Mehmet Fırat DEMİRTAŞ ve öğrencileri tarafından yürütülen "Wordy For LGS" isimli eTwinning projemiz kalite etiketi aldı. Bu güzel başarıdan dolayı öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Haz

Okulumuz öğretmenlerinden Mehmet Fırat Demirtaş ve 8A sınıfından 5 kişilik ekibi, yürütmüş oldukları Wordy for LGS isimli projesinde sona geldi. Kendileri bu proje ile hem okulumuzun başka illerde duyulmasını sağladı; hem de "Kavram Ağları" ve "Dijital Hikaye Kitabı" gibi iki ürün ortaya çıkmasına katkıda bulunarak önümüzdeki yıllarda LGS'ye girecek öğrencilerimize bir eser bırakmış oldu.

İlgili ürünlere aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

DİJİTAL HİKAYE KİTABI

KAVRAM HARİTALARI

Pandemi nedeniyle okulumuzun kapalı olması nedeniyle proje panomuzun son halini güncelleyemediğimiz için projedeki öğrencilerimizden Halime sanal olarak panomuzu hazırladı. Kendisi bu süreçte lino web 2.0 aracını kullanmış oldu. Ayrıca ilgili twinspace sayfamıza da twinboard'unu kendisi ekledi.  Projedeki katkısından dolayı  kendisine teşekkür ederiz.

Pano bağlantı linkimiz: GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Projemizi yaygınlaştırmak adına tüm ortakların katkı sunduğu proje web sitemizi ve sanal sergimizi yayın hayatına sunduk. İncelemek için linklerimiz:

PROJE WEB SİTEMİZ İÇİN TIKLAYINIZ

PROJE SANAL SERGİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ

9 Mayıs eTwinning Günü etkinlikleri kapsamında projemizin ikinci dönem dil yeterlilikleri değerlendirmesini içeren 2. quiz'ini de uyguladık. Projedeki öğretmenlerimizin hazırladıkları LGS formatındaki sorulara öğrencilerimiz quiziz aracılığıyla cevap verdiler. Ayrıca bu etkinlik projeye dahil olan okulların tüm 8. sınıflarına duyuruldu ve proje dışındaki öğrencilerin de katılımı sağlandı. Proje dışındaki öğrenciler için mentimeter aracılığıyla eTwinning hakkında fikirlerini sunma şansı verildi. Projedeki öğrenciler de çevrimiçi toplantı kısmından etkinliği değerlendirdiler. Dolu dolu bir etkinlik oldu.

7. Ünite temamız olan "Turizm" ünitesinden uzman desteğimizi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi akademik peroneli olan Araş. Gör. Dr. Faruk YÜKSEL'den aldık. Kendisi gençlerimize turizm nedir, çeşitleri nelerdir, ülkemizde ve dünyada turizmin önemi ve pandemi döneminde turizm gibi konularda ışık tuttu. Bu bilgilendirici çevrimiçi söyleşi gençlerimizin yabancı dile bakış açısını da pekiştirdi.

İngilizce öğretmenimiz Mehmet Fırat DEMİRTAŞ'ın yürüttüğü eTwinning projesi kapsamında, öğrencilerimize Mehmet Akif ERSOY ve İstiklal Marşı baskılı tişört hediye ettik. Öğrencilerimiz bu tişörtlerle, istiklal marşını söylediler. Bu çalışmayı bir video klip haline getirdik. Videoyu ilçe milli eğitim müdürlüğü aracılığıyla tüm okullarda paylaştık.

Çalışmada fikir ve kurgu alanında ingilizce öğretmenimiz Mehmet Fırat DEMİRTAŞ,

Tişört tasarımı, video çekimi ve düzenlenmesi ve diğer teknik işler alanında bilişim teknolojileri öğretmenimiz Sezer KARATEKE

İstiklal marşını okuyacak öğrencileri seçme ve çalıştırma alanında türkçe öğretmenimiz Sadullah ÇATAK görev almıştır.

Bu güzel çalışmadan dolayı öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız