Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu

Cumhuriyet Mahallesi Toksöz Sokak No6 KALE/DENİZLİ
Vizyon
Okulumuzun örnek bir okul olması, okulumuzda öğrenmenin ”öğrenmeyi öğrenmenin“ temel ihtiyaç kabul edilmesi, öğrencilerin düşünmenin önemine inanan, araştıran,sorgulayan bireyler olması, öğrencilerimizin topluma örnek olacak şekilde manevi ve ahlaki değerler kazanması, öğrencilerimizin kendine güvenen ,kendisiyle barışık, yeteneklerinin farkında olan ve meslek seçiminde bilinçli hareket eden bireyler olması, okulumuzda herkesin her gün daha iyiye daha mükemmele ulaşmak için çaba göstermesi geçmişte de gelecekte de vizyonumuzu belirlemiştir.
Misyon
Biz Kale Merkez Cumhuriyet Y.B.O olarak bütün öğrencilerin kendisiyle barışık, kendisine güvenen, bilgili, becerikli, düşünen, sorgulayan, araştıran, farklı fikirlere hoşgörüyle bakabilen, ahlaki değerleri gelişmiş, sorumluluk bilincine sahip, içinde bulunduğumuz “bilgi çağı”nın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek kazanımlar için varız.
Başarılar
2011-2012 eğitim öğretim yılında il çapında düzenlenen DynED yarışmasında 10 öğrencimiz ilk 40´a girdiler. Okulumuz voleybol dalında 8 yıldır ilçe 1.si oldu. İl çapında güreş müsabakalarında 1.lik 2.lik ve 3.lükler almaktayız. İlçe çapında yapılan bilgi yarışmalarında 1.lik ve 2.likler almaktayız. İl çapında satranç müsabakalarında 1.lik 2.lik ve 3.lükler kazandık. İl çapında karete müsabakalarında 2.lik 2.lik ve 3.lükler kazandık. Okulumuz öğrencileri matematik projeleriyle Türkiye çapında yarışmaya hak kazandılar. İl çapında masa tenisi alanında 3.lük aldık. 2010-2011 eğitim öğretim yılında okulumuz TKY ödülü aldı. 2012-2013 ve 2013-2014 eğitim sezonlarında minikler futbol takımımız ilçede şampiyon oldu. 2012-2013 yılında sosyal bilimler liselerine, anadolu liselerine, sağlık meslek liselerine öğrenciler yetiştirdik. 2012-2013 eğitim sezonunda güreş müsabakalarında il şampiyonu öğrencilerimiz oldu ve türkiye finallerinde güreştiler, derece yaptılar. Slogan yarışmasında İl 2.si olduk. 2017-2018 eğitim sezonunda "oyunumu kodluyorum" yarışmasında öğrencimiz Türkiye 3.sü oldu. Aynı yarışmada 2018-2019 eğitim sezonunda öğrencilerimiz il 1.si oldular ve Türkiye´de ilk 30´a girerek final törenlerine katıldılar. 2018-2019 eğitim sezonunda kompozisyon yarışmasında ve şiir yarışmasında öğrencimiz il 3.sü oldu. 2017-2018 ve 2018-2019 eğitim sezonunda DYNED ve EBA kullanımında ilçede ön sıralarda yer almaktadır. 2020-2021 eğitim sezonunda "Wordy For LGS" isimli eTwinning projemiz kalite etiketi almaya hak kazandı. 2020-2021 eğitim sezonunda İlçe ve İl Zeka Oyunları Turnuvalarında Dereceler kazandı. 2020-2021 eğitim sezonunda 3D Dijital Modelleme Yarışmasında İl´de ilk 3 Derecesi aldı.
08:30 - 11:55 öğle arası 12:55 - 15:15
Kömürlü Kalorifer
Ulaşım
İl ulaşımı; KALE KOOP minibüsleriyle yapılmaktadır. İlçe içerisinde yaya ve otobüsle ulaşım sağlanmaktadır.
Kale Koop minibüsleri Denizliden servis yapmaktadırlar.
Yerleşim Yeri
Kale ilçesi Denizli´ye 70 km uzaklıktadır. Muğla ile Denizli arasında yer almaktadır. Muğlaya 75 km uzaklıktadır. 8000 nüfuslu bir yerleşim yeridir. İlçede tütün ve biber yetiştiriciliği yaygındır. Esnaflık ve ticaret gelişmektedir. Son yıllarda ilçeye açılan yüksekokul ilçenin daha da hareketlenmesini sağlamıştır.
Denizli iline 70 km uzaklıktadır. Kale ilçesinin merkezinde bulunmaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Nitelikli Liselere, Güzel Sanatlar ve Spor Liselerine öğrencilerimiz yerleşmektedir.
%5-%10
Sportif Etkinlikler
Voleybol, futbol, masa tenisi, basketbol, atletizm faaliyetlerinde bulunmuştur. Satranç, mangala ve koridor turnuvalarına ilçe ve il çapında katılım sağlamaktadır. İlçe ve il çapında çeşitli başarılarımız bulunmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Matematik alanında proje çalışmaları yapmıştır. Tübitak 4006 projesini 3 defa gerçekleştirmiştir. İlçede düzenlenen Tübitak 4007 projesine 4 öğretmenle katılım sağlamıştır. Tübitak 2200-B Proje yarışmalarına 5 projeyle katılım sağlanmıştır. AB K2 Projesi yapmıştır, Ulusal Çapta düzenlenen kodlama yarışmalarına katılım sağlanmaktadır.
Proje Çalışmaları
Avrupa Birliği K2 projesi kapsamında proje hazırlamıştır. Tubitak 4006 projesini 3 defa gerçekleştirmiştir. Tübitak 4007 projesine 4 öğretmenle katılım sağlamıştır. SUTEM, DEBİP, EDEP, Beslenme Dostu Okul, Enerji Çocuk Projelerini yürütmektedir. Birçok E Twinning Projesi yürütülmektedir. E Twinning Proje Kalite Etiketi alınmıştır. Ayrıca STEM Proje ekibinde bulunmaktadır. Fatih projesi kapsamında bilişim alanında okul düzeyinde birçok faaliyet gerçekleştirmektedir. "Hayalden Gerçeğe" isimli proje fikriyle öğretmen ekibimiz ilçe düzeyinde özel yetenekli öğrencileri keşfetmiş ve birçok öğrencinin güzel sanatlar ve spor liselerini kazanmalarını sağlamışlardır. Tübitak 2204-B Proje Yarışmalarına 5 Projeyle katılmıştır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Avrupa Birliği K2 projesi kapsamında proje hazırlamıştır. AB projesi yazma eğitimlerine öğretmenlerimiz katılım sağlamaktadır.
Diğer Hususlar
Hafif düzey özel eğitim sınıfı, orta-ağır düzeyde özel eğitim sınıfı ve otizm sınıfı bulunmaktadır.