T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / KALE - Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu

Bilişim Teknolojileri Başarılar

May

May

May

Şbt

Şbt

Ock

BT öğretmenimizin öncülüğünde, öğrencilerimizin gayretleriyle Teknofest teknoloji festivaline 3 projeyle başvurduk. Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Projelerimiz:

1- Matematik Robotum

2- Mors Alfabesini Okuyan Robot (Robomors)

3- Gören Ayakkabı

Ekm

"Türkiye Aşkına" sloganıyla 15 Temmuz konulu düzenlenen Dijital Afiş yarışmasına okulumuzdan birçok öğrenci katıldı. Öğrencilerimizden 3 tanesinin afişlerini İlçe'ye gönderdik. İlçede dereceye girdiler ve bu afişler ilde yarışmak için gönderildiler. Tüm öğrencileirmizin afişlerini panoda sergiledik. Öğrencilerimizi tebrik ederiz. Bilişim teknolojileri öğretmenimize de danışmanlık yaptığı için teşekkür ediyoruz.

Ağu

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin TIKIM tarafından, 3D Dijital Modelleme yarışmasında İl 3.sü olan öğrencimiz Buse KARACANLI başarısından dolayı ödüllendirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin TIKIM'a bu ince düşüncesinden dolayı teşekkür ediyoruz. Öğrencimizi ve danışma öğretmeni Sezer KARATEKE'yi bir kez daha tebrik ediyoruz.

Ağu

Denizli'de düzenlenen 3D Modelleme yarışması, faydalı araç gereçler kategorisinde 3. olan öğrencimiz Buse KARACANLI "3.lük Ödülünü", danışmanlığını yapan Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Sezer KARATEKE "Teşekkür Belgesini" aldı. Öğretmenimizi ve öğrencimizi gönülden tebrik ediyoruz. 

Ayrıca yarışamaya çeşitli fikir ve tasarımlarıyla katılan 30 öğrencimizi sergi ve ödül törenine götürdük. Öğrencilerimiz dereceye giren ürünleri incelediler. Öğrencilerimizin bu güzel organizasyona katılımlarında destek veren müdür yardımcımız Kani DİNGER, öğretmenlerimiz M. Fırat DEMİRTAŞ, Nermin AYDINALP ve Sezer KARATEKE'ye teşekkür ederiz.

May

Denizli çapında düzenlenen Dijital Tasarım 3D Modelleme yarışmasında öğrencimiz Buse KARACANLI ilk 3'e girdi. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Tasarımının Adı: Şarj Eden Kılıf.

Tasarımın Amacı: Şarjı biten ya da bitmek üzere olan telefonu kılıfı ile şarj edebilmek. Kılıfta güneş paneli bulunmakta. Panelle ürettiği elektriği kılıfın içindeki sokete aktarmakta. Telefon kılıfına geçirilirken, şarj girişi kılıftaki sokete takılmakta ve böylece telefon şarj edilebilmektedir.

24 mayısta Denizli'de düzenlenecek olan sergi ve ödül töreninde, öğrencimizin tasarımının maketi sergilenecek ve sıralaması belli olacak.

Öğrencimiz dışında yarışmaya katılan diğer öğrencilerimizi gayretlerinden dolayı tebrik ediyoruz. 

Öğrencilerimizi yarışma sürecinde destekleyerek büyük emeği geçen bilişim teknolojileri öğretmenimiz Sezer KARATEKE'ye teşekkür ediyoruz.

Eyl

Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Sezer KARATEKE'nin öğrencileri organize ettiği yarışmada, öğrencilerimiz "korsan yayın" ilealakalı afiş, kısa film, slogan, resim alanlarında eserler ürettiler ve yarışmaya katıldılar. Katılımlarından dolayı yarışma organizatörleri öğrencilerimize teşekkür belgelerini verdiler. Biz de öğrencilerimize belgelerini takdim ettik.

May

4 oyunla katıldığımız, "II. Ulusal Oyunumu Kodluyorum" kodlama yarışmasında 1 tane oyunumuz Türkiye´de ilk 30´a girerek Türkiye finallerine kaldı. Ankara´da yapılan final sergisi ve törenine katıldık. "Yumi´nin Dil Hafızası" isimli ingilizce kelime öğretimine yönelik hafıza oyunumuzu geliştiren Betül BOZDEVECİ, Gülçin OVAT, Fatma GENCİMEK isimli öğrencilerimizi ve danışmanlıklarını yapan bilişim teknolojileri öğretmenimiz Sezer KARATEKE´yi tebrik ediyoruz. Destek olan müdür yardımcımız Hülya GAGA´ya teşekkür ediyoruz. 

Öğrencilerimiz; ODTÜ, Havelsan, Roketsan gibi birçok kuruluşun yetkililerinin jüri olduğu final sergisinde oyunlarını sergilediler. Jürilerle tanıştılar. Öğrencilerimiz için çok güzel bir tecrübe oldu.

Denizlide 1. Türkiye´de ilk 30´un içinde oldular. Sergi ve tören heyecanının ardından öğrencilerimizle birlikte Ankara´yı gezdik.

May

Ulusal çapta düzenlenen "Oyunumu Kodluyorum" yarışmasında Türkiye 3.sü olan öğrencimiz Yusuf ÜNVER, Kaymakam Sayın Murat GÜNEŞ´ten ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin TIKIM´dan ödüllerini aldı. Öğrencimizi tebrik ediyoruz. Müdür Yardımcısı Sezer KURUOĞLAN ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sezer KARATEKE´ye verdikleri emek, gösterdikleri başarılar dolayısıyla Kaymakam Murat GÜNEŞ tarafından Başarı Belgesi takdim edildi. Kaymakam Murat GÜNEŞ ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin TIKIM´a teşekkür ediyoruz. 

Nis

Ulusal çapta düzenlenen, ODTÜ, Roketsan, Havelsan, TUBİTAK gibi kurumların destek verdiği ve jüri olduğu; "Oyunumu Kodluyorum" isimli kodlama yarışmasında öğrencimiz YUSUF ÜNVER Türkiye 3. oldu. Danışmanı olan Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sezer KARATEKE ve Müdür Yardımcısı Sezer KURUOĞLAN ile birlikte Ankara Sheraton Hotelde 30 finalist ile yapılan final töreninde jüri değerlendirmesi sonucu 3.lüğü haketmiştir. Kendisi 3 bin TL para ödülü ve bisikletle ödüllendirilmiştir. Öğrencimiz Yusuf ÜNVER´i ve onu yetiştiren öğretmenimiz Sezer KARATEKE´yi tebrik ediyoruz, başarılarının devamını diliyoruz. Desteklerini esirgemeyen Okul Müdürü Mustafa İVGİN ve Müdür Yardımcısı Sezer KURUOĞLAN´a teşekkür ediyoruz. 

Nis

Öğrencimiz Yusuf ÜNVER; ülke çapında düzenlenen "Oyunumu Kodluyorum" isimli kodlama yarışmasında ilk 30´a girdi. Öğrencimiz, Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sezer KARATEKE´nin danışmanlığında katıldığı yarışma için hazırladığı bilgisayar oyununda çok emek harcadı. 12 Nisan Perşembe Günü, danışman öğretmeni ve sorumlu müdür yardımcısı ile birlikte Ankara´da yapılacak olan final törenine katılacak ve Türkiye´de ilk 3´e girip girmediği belli olacak. Öğrencimizi, öğretmenimizi ve ailesini tebrik ediyoruz, final töreninde başarılar diliyoruz.