Dilimizin Zenginlikleri

"Dilimizin Zenginlikleri" projesi  27 Kasım - 1 Aralık haftası etkinlikleri için haberimize tıklayın ve görselleri inceleyin.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı Dilimizin Zenginlikler projesi kapsamında pano çalışmaları yaptık.

Beden için spor yapmak neyse, zihin içinde kitap okumak odur. Öğrencilerimiz etüt saattelerinde Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında kitap okuma faaliyeti yapıyorlar.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Detaylar için BURAYA tıklayınız.