Değerler Eğitimi Projesi

Mart ayı değeri olan vatanseverlik değeriyle alakalı danışman öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından vatanseverlik panosu oluşturuldu.

ETwinning Portalında yürütmüş olduğumuz Temiz Birey Temiz Toplum Projemiz kapsamında hazırlamış olduğumuz değerler takvimimizi Kale Kaymakamı Murat GÜNEŞ başta olmak üzere çeşitli kurumlara dağıttık. Verdiğimiz kurumlar; Kale Kaymakamlığı, Kale Belediye Başkanlığı, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Jandarma Karakolu, Polis Amirliği, Esnaf Odası, Hastane Başhekimliği ve İlçe Müftülüğü. Çeşitli kurumlara dağıtarak, değerlerimiz üzerinde farkındalık oluşturmaya çalıştık.

Öğretmenimiz Sezer KARATEKE´nin organize ettiği, Sabır konulu slogan yarışmasında en iyi sloganı yazan öğrencilerimizin sloganlarını okul panosuna astık, kendilerini ödüllendirdik. Sloganlar şöyle:

Bedirhan Tunalı: Bayraksız Vatan, Sabırsız Müslüman Olmaz.

Hüseyin Emre Eksin: Sabır Sırat Köprüsüne Benzer, Cennet İse Öbür Tarafta.

Sehernaz Onat: Sabır Alevi Sönmedikçe, İnsanlık Alevi Sönmez.

Kevser Mıngır: Sabırlı İnsan Kazanır Sabırsız Değil, Sabreden Amacına Ulaşır Başkası Değil.

Öğretmenimiz Sezer KARATEKE ve öğrencileri Hatice Sude Yumru, Gülsüm Genceşmek, Gamze Genceşmek, Fatmagül Başkara ile birlikte Şubat Ayı değeri olan Sabır değeriyle alakalı etkinlikler gerçekleştirdiler. Sabır Panosu oluşturdular. Okul içi slogan yarışması yaptılar. EBA üzerinden ve diğer kaynaklardan sabır üzerine video ve kısa film gösterimi yaptılar. Tüm okul öğrencilerine sabıra dair anılar yazdırdılar ve bu anıları tüm okul öğrencileriyle birlikte paylaştılar. Bu anıları yine okul panosunda paylaştılar. Slogan yarışmasında dereceye girenlere ödüller verildi.

Slogan Yarışmasında en iyi sloganlar şu şekilde:

Sabır Alevi Sönmedikçe, İnsanlık Alevi Sönmez. (Seher Naz Onat)

Bayraksız Vatan, Sabırsız Müslüman Olmaz. (Bedirhan Tunalı)

Sabır Sırat Köprüsüne Benzer, Cennet İse Öbür Tarafta (Hüseyin Emre Eksin)

Sabırlı İnsan Kazanır, Sabırsız Değil, Sabreden Amacına Ulaşır, Başkası Değil (Kevser Mıngır)

Slogan Yarışmasında en iyi sloganlar şu şekilde:

Sabır Alevi Sönmedikçe, İnsanlık Alevi Sönmez. (Seher Naz Onat)

Bayraksız Vatan, Sabırsız Müslüman Olmaz. (Bedirhan Tunalı)

Sabır Sırat Köprüsüne Benzer, Cennet İse Öbür Tarafta (Hüseyin Emre Eksin)

Öğretmenimiz M. Fırat Demirtaş, öğrencilerimizle birlikte özgüven değeri üzerine çeşitli etkinlikler yaptı. 5. sınıflarla eşleştirme, 6. sınıflarla örnek olay anlatımları, 7. sınıflarla anket uygulaması, 8. sınıflarla slayt gösterimi etkinlikleri yapıldı. Ayrıca öğretmenimiz, öğrencilerimizle birlikte pano hazırladılar.

Ara

Anasınıfı öğretmenimiz ve öğrencilerimiz demokrasi ve insan hakları değeri üzerine etkinlikler yaptılar. Pano hazırlama, seçim sandığı oluşturma ve seçim yapma etkinliklerini gerçekleştirdiler.

Kas

Öğrencilerimiz, selamlaşma ve arkadaşlık değeri için, pano hazırladılar. Arkadaşlık duygularını tahtaya yazma etkinliği yaptılar. Öğretmenlerimiz tarafından selamlaşma ile ilgili video seyrettirildi.

Kas

Ogrencilerimiz, selamlaşma ve arkadaşlık değeri için, pano hazırladılar. Arkadaşlık duygularını tahtaya yazma etkinliği yaptılar. Öğretmenlerimiz tarafından selamlaşma ile ilgili video seyrettirildi.

Kas

Öğrencilerimizin düşüncesi, Sezer KARATEKE, Sadullah ÇATAK, Kani DİNGER ve Fatih ZIBLAK öğretmenlerimizin katkılarıyla, hep birlikte ay yıldız görüntüsü yaptık. Öğrencilerimizin vatanına, bayrağına ve değerlerine sahip çıkması ve içselleştirmesi anlamında faydalı bir uygulama oldu.

Kas

Sevgi ve saygı değeri üzerine videolar seyrettirdik. Öğrencilerimizle birlikte bu değerler üzerine konuşmalar yaptık. Pano hazırladık. Vatan, bayrak sevgisini anlamlandırmak üzere ay yıldız uygulaması yaptık. Öğrencilerimiz sınıf panosuna, sevgi üzerine örnek uygulama yaptılar.