FATİH Projesi

BT sınıfı alt yapısını hazır hale getirdik ve öğretmenlerimiz kendi branşlarında eğitsel oyun, Z-kitap ları temin ettiler. Tüm öğrencilerimize derslerde ve ders dışı zamanlarda BT sınıfında eğitsel içeriklerle bireysel eğitim imkanı tanıyoruz.

BT öğretmenimiz Sezer KARATEKE, BT sınıfının alt yapısını hazır hale getirdi, BT sınıfı kullanım programı yaptı. Böylelikle öğretmenlerimiz zaman zaman derslerinde ve kurslarında öğrencileri BT sınıfına getirip EBA kullanmalarını, öğrendiklerini tekrar etmelerini sağlıyorlar. Ayrıca BT sınıfı; teneffüslerde, öğle aralarında da öğrencilerimizin kullanımına sunuluyor. Böylelikle ders dışı zamanlarda bireysel eğitime destek veriliyor. Özellikle pansiyonda kalan öğrencilerimizin ihtiyaçları karşılanıyor. Bunun yanında pansiyonda etüt odalarına koyduğumuz bilgisayarlarla, öğrencilerimizin EBA, Kodlama ve diğer ödev ve araştırmaları için gerekli destek sağlanmakta.

Ekm

Ülke çapında yürütülen codeweek kodlama etkinlikleri kapsamında, Bilişim teknolojileri öğretmenimiz Sezer KARATEKE´nin  okulumuzda yürüttüğü derslerimi kodluyorum isimli etkinlikte, 7. ve 8. öğrencilerimiz çeşitli derslerle alakalı eğitsel simülasyonlarını kodluyorlar, oluşturuyorlar. Matematik, türkçe, fen bilimleri, okuma yazma, ingilizce gibi derslerde çeşitli konularda öğrencilerimizin yaratıcı fikirleri ile oluşan simülasyonları yıl sonuna doğru sergilemeyi planlıyoruz.

Ekm

Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz ve öğrencilerimiz tarafından Bilişim ve Teknoloji panosu oluşturuldu. Panoda teknoloji bağımlılığı konusu işlendi.

Ekm

Codeweek kodlama etkinlikleri kapsamında, okulumuz bilişim teknolojileri öğretmeni tarafından "Derslerimi Kodluyorum" isimli kodlama etkinliği oluşturuldu. Öğrencilerimizle birlikte çalışıp, derslerde öğrendikleri konuları, simülasyon ve animasyonlarını yapmak üzere kodlayacağız.

Öğrencilerimiz Mehmet Akif Yarano ve Ercan Meydan "Dertli Kedi" isimli oyunla, Yusuf Ünver ise "Aya Yolculuk" isimli oyunla Türkiye Çapında düzenlenen "Oyunumu Kodluyorum" yarışmasına katıldılar. Danışmanları olan Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Sezer KARATEKE ile birlikte yoğun çalıştılar ve oyunlarını Ankara´ya gönderdiler. Dereceye girmelerini ümit ediyoruz.