FATİH Projesi

BT öğretmenimiz Sezer KARATEKE'nin yürütmekte olduğu robotik ve kodlama kursunda öğrencilerimiz, Ardunio elektronik kart ile akıllı devre uygulamaları yapıyorlar. Öğretmenimize ve öğrencilerimize bu güzel çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

BT öğretmenimiz Sezer KARATEKE danışmanlığında robot takımı öğrencilerimiz, çizgi izleyen temel seviye kategorisinde robotlarını geliştirmeye hızla devam ediyor. Gövde tasarımı ve tekerlek montajının ardından elektronik devre bağlantılarını kurma ve yazılımını kodlama aşamasındalar. 6B sınıfından robot takımı öğrencilerimiz Halil ÜNVER, Ramazan Talha MEÇİN ve Durmuş Saim SARICAN'ı bu üstün çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz. Öğretmenimize de teşekkür ediyoruz.

BT öğretmenimiz Sezer KARATEKE, 7. sınıflar arasında okul içi "Scratchle Oyun Kodlama" yarışması düzenledi. Öğrencilerimiz üstün gayret gösterdiler ve başarılı oyunlar ürettiler. Şampiyon olan öğrencimize ödülünü ve başarı belgesini, diğer öğrencilerimize de başarı belgelerini verdik.

Şampiyon: Salih BİLGİN

İkinci: Merve ÖZKAN ve Aslı Kerime SARIKAVAK

En İlginç Oyun: Sultan ÇELİK ve Ayşegül ÇOBANIM

Öğrencilerimiz arasında düzenlediğimiz EBA performans yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize başarı belgelerini verdik. Etkinliği gerçekleştiren BT öğretmenimiz Sezer KARATEKE'ye teşekkür ediyor ve dereceye giren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Sınıflar arası 1. olan sınıfımız 5/B Sınıfı

Bireysel olarak dereceler aşağıdaki gibidir:

1. Olanlar

Cennet Ayrancı 5/B
Beyza Ünver 6/B
Türker Süha Zıblak 7/B
Süleyman Arkalıç 8/A

2. Olanlar

Hanzade Serter 5/B
Alp Eren Akkuş 6/B
Necati Mert Yağmur 7/A
Küpra İrdem 8/A

3. Olanlar

Hasibe Ecrin Ercedoğan 5/A
Alperen Celimli 6/A
Ferhat Ayrancı 7/A

4. Olanlar

Veysel Cem Mansız 7/A

Öğrencilerimiz arasında probleme dayalı kodlama yarışması düzenledik. 5. ve 6. sınıf öğrencilerimizin dönem boyu sürdürdüğü yarışmada, problemleri kodlayarak çözüme kavuşturan en iyi öğrencilerimize başarı belgelerini verdik. Etkinliği gerçekleştiren BT öğretmenimiz Sezer KARATEKE'ye teşekkür ediyor ve dereceye giren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Dereceler aşağıdaki gibidir:

5. sınıflarda 1. olanlar

6. sınıflarda 4. olanlar

Mustafa Evgin
Dilek Anuk

BT öğretmenimiz Sezer KARATEKE tüm öğrencilerimize Siber Güvenlik, Zararlı Yazılımlar konulu eğitimler veriyor. İçinde bulunduğumuz çağda dijital ortamda bilginin güvenliğinin sağlanması ve varolan tehlikeleri, korunma yollarını farkedebilme büyük önem arzetmektedir. Bu sebeple BT öğretmenimiz Sezer KARATEKE öğrencilerimizi bu konuda bilgilendirmek ve yetiştirmek için bu eğitimleri planladı ve yıl boyu eğitimlere devam edecektir.

BT öğretmenimiz Sezer KARATEKE, öğrencileriyle birlikte robotik ve kodlama kursunda eğlenceli ve verimli robotik uygulamalar geliştiriyorlar. O-bot ve M-bot robot kitleriyle çizgi izleyen, engelden kaçan, takip eden, kumanda ile kontrol edilen ve dans eden robot uygulamaları geliştirdiler. Ayrıca code.org ve blockly uygulamalarıyla problem kodlama uygulamalarını kullandılar ve zeka dolu kodlamalar gerçekleştirdiler. Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

BT öğretmenimiz organize etti ve tüm öğrencilerimiz SİBER ZEKA yarışmasına katıldılar. Okulumuz BT sınıfında katıldığımız yarışma Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından düzenleniyor. Siber Güvenlik, bilgi güvenliği anlamında güzel bir farkındalık oluşturuyor.

BT öğretmenimiz Sezer KARATEKE ve ingilizce öğretmenimiz M. Fırat DEMİRTAŞ tarafından öğretmenlerimize yönelik öğrenci - öğretmen destek sistemi (ODS) eğitimi verildi. Sistem öğrencilerimize tanıtıldı ve öğrencilerimizin giriş yaparak kullanmaları sağlandı.

MEB Robot yarışmasına katılmak için öğrencilerimiz Halil ÜNVER, Ramazan Talha MEÇİN, Durmuş Sayim SARICAN ve Ali Alparslan ÖKTEN ile "çizgi izleyen robot" kategorisinde robot geliştirme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Robotun iskeleti tasarlandı. 3D yazıcıdan baskısı alınacak. Motor, sensör, ardunio, tekerlek bileşenleri temin edildi. Bir araya getirilecek. Danışmanlıklarını yapan bilişim teknolojileri öğretmenimiz Sezer KARATEKE'ye teşekkür ediyoruz.

EBA, Problem Kodlama, Oyun Kodlama ve 3D Tasarım (modelleme) yarışmalarımız okul içinde öğrencilerimiz arasında devam ediyor. Bilişim teknolojileri öğretmenimizin organize ettiği etkinlikler dönem sonunda sonlanacak ve dereceye girenler belli olacak. Başarı belgelerini ve ödüllerini alacaklar.

BT Rehber öğretmenimiz Sezer KARATEKE, branş öğretmenlerimizle birlikte derste etkileşimli tahta, eğitsel yazılım, EBA kullanımı uygulamaları yaptı. Öğretmenlerimizin derslerinde teknolojiyi verimli kullanmaları anlamında güzel uygulamalar gerçekleştirildi. BT Rehber öğretmenimize ve tüm branş öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

BT öğretmenimiz Sezer KARATEKE yıl boyunca vereceği siber güvenlik eğitimlerine başladı. İlk adım olarak "interland" isimli güvenli internet oyununu öğrencilerine oynatıyor. Tüm öğrencilerimizin bu oyununu fırsat buldukça oynamasını tavsiye ediyoruz.

Siber güvenlik konusunda öğrencilerimizi bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için "Siber Güvenlik" panoları hazırladık.

1. Dönem arasında öğrencilerimizin EBA puanlarına baktık ve Bilişim Teknolojileri Panosunda yayınladık. Öğrencilerimiz sıralamalarını ve puanlarını incelediler, EBA kullanımlarını artırmak için gayret ediyorlar. EBA kullanımını takip eden ve panoda yayınlayan BT öğretmenimiz Sezer KARATEKE'ye teşekkür ederiz.