T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / KALE - Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu

"GELENEKTEN GELECEĞE SANAT" eTwinning PROJEMİZ HEDEFLERİ VE ÇALIŞMA SÜRECİ (2021-2022)

Görsel sanatlar öğretmenimizin kuruculuğunu üstlendiği "gelenekten Geleceğe Sanat" isimli eTwinning projemizin hedefleri ve çalışma sürecini detaylı incelemek için haberimize tıklayın.

Proje Hakkında

Geleneksel Türk sanatının geçmişten günümüze evrilirken geçirdiği aşamaları ve kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak. Geleneksel sanatlarımızı geleceğe taşımak.

Proje Tanıtım Videosu İçin Tıklayınız.

Hedefler

Bu proje, eğitim ve öğretim sürecinde daha fazla motivasyon elde etmek amacıyla öğretmenlerin ve öğrencilerin pedagojik deneyimlerini arttıracak şekilde tasarlanmıştır.

Bu ihtiyacın karşılanması için, aşağıdaki pedagojik hedefler tanımlanmıştır:

  • Resimlerle öğrencilerin gözlemlerini , ifade becerileri ve yaratıcılıklarını arttırarak öğrencilerin akademik sonuçlarını geliştirmek;
  • Kültürle değerler arasında farklı sanat çalışmalarının değerlendirilmesinde yorum ve gözlem yeteneklerini geliştirmek;
  • Farklı öğrenme stillerini deneyerek ve başka bilgi çeşitlerine (formal olmayan) değer vererek güveni ve pozitif özgüveni arttırmak;
  • Öğrencilerin ortak etkinlik ve çalışmalara katılarak, geleneksel sanat çalışmalarına ve ortak okulların geleneksel sanat çalışmalarına kültürel etkinliklerine karşı duyulan merakı ve Geleneksel Türk El Sanatlarının farkındalığını geliştirmek.

 

Çalışma Süreci

Ortak okulumuzla karşılıklı gönderdiğimiz geleneksel sanat çalışmalarını sergileyerek kültürel etkileşimi sağlamak. İkinci öğretim yılının başlangıcında sergilerin düzenlenmesi. Öğrencilerin birebir sanat uygulamalarını yürütmeleri ve ortak okuldan gelen çalışmaları incelemeleri, farklı kültürlerin sanat anlayışını keşfetmeleri, aynı zamanda sergide aktif rol almalarını sağlar.

 

Proje Tanıtım Videosu İçin Tıklayınız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.01.2022 - Güncelleme: 21.09.2023 09:57 - Görüntülenme: 275
  Beğen | 2  kişi beğendi