ERASMUS KA121-SCH PROJESİ

Haz

Dahil olduğumuz AB projesi kapsamında Denizli ARGE birimiyle koordineli olarak, STEAM eğitimleri içeriğinde yer alan Akıllı Şehir Tasarlama ve Mars'ı Robotla Keşfetme simülasyonlarının eğitimini belirlediğimiz öğrencilere verdik.

Öğrencilerimiz 1 hafta boyunca bu simülasyonlar üzerinde çalıştılar ve simülasyon ortamında kendi akıllı şehirlerini tasarladılar ve kodladılar, Mars keşfi için kendi robotlarını tasarladılar ve kodladılar.

Bilişim teknolojileri sınıfında yürütülen çalışmalarda öğrencilerimiz güzel tecrübeler edindiler.

Çalışmaları yürüten matematik öğretmenimiz Ulaş TONKA'ya ve bilişim teknolojileri öğretmenimiz Sezer KARATEKE'ye teşekkür ederiz.

Erasmus KA121-SCH projesi kapsamında projeye katılan ve Avustuya Viyana'ya giden öğrencilerimiz için düzenlenen başarı sertifikalarını öğrencilerimize takdim ettik

Erasmus Akreditasyon projesi kapsamında Avusturya'nın Viyana kentine giden ekibimiz, orada edindikleri bilgi ve birikimlerini okulumuz öğretmen ve öğrencilerine aktardılar. Soruları cevaplandırdılar.

Ekibimize teşekkür ediyoruz.

Proje ekibimiz Viyana'daki programlarını başarılı bir şekilde tamamlayarak sertifikalarını aldılar.

Ekibimiz Viyana'da Avusturya öğretmen ve öğrencilerine halk oyunlarımızı oynayarak tanıttılar.

Ekibimiz Viyana'nın önemli yerlerini gezdiler. Boş zamanlarında kitap okudular. İlçemizde yürütülen Kale Kitap Okuyor projesini tanıttılar.

Sorumlu öğretmen ve öğrencilerimiz Viyana'daki okulları geziyor, eğitim ortamlarını, yöntemlerini ve olanaklarını inceliyorlar.

Ekibimiz çeşitli eğitsel aktivitelere katılıyorlar.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 2022-1-TR01-KA121-SCH-000065719 numaralı 2022 yılı okul eğitimi alanında Erasmus Akreditasyon projesi kapsamında Cumhuriyet YBO olarak (KA121-SCH) Viyana'dayız.

İngilizce öğretmenimiz M. Fırat Demirtaş hareketlilik öncesinde, proje kapsamında Viyana'ya gidecek öğrencilerimize ve sorumlu öğretmenimize "Avusturya eğitim sistemi ve Viyana turistik yerleri" konulu seminer verdi.

Erasmus projesi ile Viyana hareketliliğine hak kazanan öğrenciler ve öğretmenimize pasaportları okul müdürümüz tarafından teslim edildi.

Hareketliliğe hak kazanan öğrenciler ve velileriyle okul müdürümüz ve proje sorumlusu öğretmenimiz eşliğinde toplantı gerçekleştirdik.

Sınavların ve kursun tamamlanmasıyla 4 aday öğrenci il milli eğitim tarafından yollanan kriterlere göre belirlendi.

Halk Eğitim kursunun tamamlanmasına müteakip 4 nihai öğrenciyi belirlemek için yazılı ve sözlü soruları içeren sınav uygulandı.

Seviye Tespit sınavında başarı elde eden öğrencilerimiz Halk Eğitim A1 A2 kursuna katıldılar.