E TWİNNİNG PROJELERİMİZ

ETwinning portalında yürüttüğümüz, Tüm Çiçekler Elele projemizde, özel eğitim öğrencilerimizin, diğer öğrencilerle olan sosyal kaynaşmalarını desteklemek üzere çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Ocak ayı etkinlikleri şöyle:

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler masalını tekrar tekrar okuduk.

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, çizgi filmini seyrettirdik. Özellikle ağır düzey öğrencilerimizin daha fazla dikkatini çekti.

Resim öğretmenimizin işbirliği ile kesme ve boyama becerilerini birleştirerek masal kahramanlarını resmettik ve pano hazırladık. Bu süreç bizim için biraz zorlayıcı oldu.

Müzik öğretmenimizin işbirliği ile de öğrencilerimizle yedi cücelerin çalışırken söylediği "baltalar elimizde" şarkısını öğrenmeye başladık. Melodika çalmayı öğrenen hafif düzey öğrencilerimize şarkının notalarını öğretmeye başladık. Konuşabilen öğrencilerimizle şarkıyı söylemek için çalışmalar yapmaya başladık.

Öğretmenimiz M. Fırat Demirtaş öncülüğünde, öğrencilerimizin saygı kutusuna koydukları davranışlarını ve öğretmenlerimizin fikirlerini dikkate alarak en saygılı öğrencilerimizi belirledik ve küçük de olsa hediyeler takdim ettik. En saygılı öğrencilerimiz:

Gamze Uzuğ

Mehmet Zıraplı

Ferhan Betül Aydın

Süleyman Sarıkavak

Elif Öksüz

Betül Bozdeveci

Hatice Sude Yumru

Kevser Mıngır

ETwinning Temiz Birey Temiz Toplum Projemizde, Değerler Takvimi hazırladık. Okul Web sitemizde yayınladık. Kurumlara dağıtmak üzere, baskı işlemlerini yapmaktayız.

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler masalını tekrar tekrar okuduk.

Öğrencilerimizin zorbalık yapmayıp, sorumlu davranmaları için, bir anlaşma hazırladık ve sınıf panolarına astık.

Cumhuriyet YBO hafif özel eğitim sınıfı olarak; sınıfımızda teknolojiyi aktif olarak kullanmaktayız. Öğrencilerimizle okuma yazma çalışmaları ve doğal sayılarda toplama çıkarma işlemleri yaparken etkileşimli tahta kullanımı öğrencilerimizin ilgisini daha fazla çekmekte. Henüz okuduğunu anlama becerilerine sahip olmayan öğrencilerimizin soyut düşünme becerilerini desteklemek amacıyla okuduğumuz hikayelerin videolarını izlemek bizim için oldukça eğlenceli bir etkinlik. Ayrıca öğrencilerimizin dikkat sürelerini ve hafızalarını geliştirmek amacıyla sık sık memories oyunları oynuyoruz.

Öğretmenlerimiz Aynur AYDEMİR, Handan SAĞIR ve 7. sınıflardan yaklaşık 15 kişilik öğrenci grubumuzla yaşlıları evlerinde ziyaret ettik. Ziyaret ettiğimiz yaşlı teyze ve amcalar çok memnun kaldılar. Öğrencilerimizdeki yaşlıya saygı, hürmet, merhamet duygularını geliştirmeye vesile olduk.

Öğrencilerimiz Abdulkadir Gülbağo, Mürüvvet Yetişek, Yağmur Karaköse, Haticenaz Akaba, Zehra Bedil ve Asude Sarıkavak isimli öğrencilerimiz iyilik atölyesi panosunu hazırladılar.

Öğretmenlerimiz M. Fırat Demirtaş, Sezer KARATEKE ve 8. sınıflardan yaklaşık 15 kişilik öğrenci grubumuzla yaşlıları evlerinde ziyaret ettik. Ziyaret ettiğimiz yaşlı teyze ve amcalar çok memnun kaldılar. Öğrencilerimizdeki yaşlıya saygı, hürmet, merhamet duygularını geliştirmeye vesile olduk.

Öğretmenimiz Aynur AYDEMİR ve öğrencimiz Furkan KARAKOYUNCU okul ve öğrencilerimizi tanıtan sunumu hazırladılar. Bu sunumu etwinning ortamında proje ortaklarımızla paylaştılar.

Zorba davranışları engellemek üzere, proje lideri öğretmenimiz Aynur AYDEMİR  ve öğrencilerimiz Pelin GÜNAY, Betül BOZDEVECİ, Fatıma KESİCİ, Fatma GENCİMEK etkili görsellerle pano hazırladılar.

Etwinning projeleri kapsamında yürüttüğümüz İyilik Atölyesi projemizi öğrencilerimize tanıttık. Faaliyetlere göreöğrenciler arasında görev dağılımı yaptık. Proje lideri Handan SAĞIR öğretmenimize ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Öğretmenlerimiz M. Fırat Demirtaş, Sezer KARATEKE, Aynur AYDEMİR, Handan SAĞIR ve 7. 8. sınıf yaklaşık 30 kişilik öğrenci grubumuzla yaşlıları evlerinde ziyaret ettik. 2 ayrı grupla 2 ayrı evi ziyaret ettik. Ziyaret ettiğimiz yaşlı teyze ve amcalar çok memnun kaldılar. Öğrencilerimizdeki yaşlıya saygı, hürmet, merhamet duygularını geliştirmeye vesile olduk.

E twinning portalında ortak olduğumuz "Temiz Birey Temiz Toplum" projesinde faaliyetlerimiz devam ediyoruz. Projenin tanıtımı için idareci ve öğretmen arkadaşlarımızla toplantı yaptık, öğrencilerimize anlattık. Görevlendirmeler yaptık. Öğrencilerimizce düzenli çevre temizliği yapıyoruz. Atık pil, atık kağıt, atık cam ve plastik kutuları oluşturduk. Öğrencilerimizi bilinçlendirdik. Saygı kutusu oluşturduk. Öğrencilerimiz kutulara saygılı davranışlarını kağıda yazıp atıyorlar. En saygılı öğrencimizi seçeceğiz.